Media

Installatie werkzaamheden – Evangelie gemeente Wassenaar – Maart 2019

De Evangeliegemeente in Wassenaar was toe aan een nieuw scherm. Wij verzorgden de installatie, waarbij we een grid in het plafond hebben gebouwd, waaraan we een nieuwe projector en een projecta scherm hebben gemonteerd.

Geluidstraining – Februari 2019

dB Producties werkt met meerdere freelancers samen. Sommige ervaren, andere nog aan het begin van hun carrière. Freelancers krijgen via dB Producties ook de kans om meer te leren over een bepaald discipline. In dit geval ging het om het oefenen met live mixen. We maakten gebruik van een multitrack en zo konden de dames in kwestie oefenen met gain, EQ en compressie.

365 Dagen Succesvol – Januari & Februari 2019

365 is een terugkerend fenomeen bij dB Producties. Niet alleen verzorgen we de live audio, we denken ook gedurende het jaar steeds mee over hoe we de producties kunnen verbeteren.

Nieuwjaarsborrel – HD Rent – Januari 2019

Via HD rent werkten we dit jaar voor de nieuwjaarsborrel van de gemeente Amsterdam in de NDSM loods. Wij deden FOH techniek en leverden de regie set en een deel van de podium set. Geslaagd feest!

Beter Horen – Bijman AV – Janauri 2019

Via Bijman AV waren we aanwezig bij de jaarlijkse award uitreikingen van Beter Horen. Wel spannend, geluid doen voor mensen die beter horen dan jij…

Volkskerstzang Den Haag – December 2018

Begin December heeft dB Producties de volledige technische productie van de Volkskerstzang verzorgd. Wij leverden stroomvoorziening, podium, licht, geluid, video en de live opname voor de productie, waar een groot koor zong met het kerkorgel, de zandtovenaar zijn act opvoerde en de band Chaverim enkele liederen begeleidde. Een spreker vertelde het kerstverhaal.

Kerstnachtdienst Woerden – We Are The Sound – December 2018

Na de kerstgezinsdienst in Wassenaar was het de beurt aan de kerstnachtdienst in Woerden. Ook deze productie werd technisch verzorgd door dB Producties met de band We Are The Sound. Het echte kerstgevoel was merkbaar dankzij de lange slingers kerstverlichting.

Kerstgezinsdienst Wassenaar – We Are The Sound – December 2018

In december heeft dB Producties verschillende kerstkerkdiensten verzorgd samen met de band We Are The Sound. Zo ook de kerstgezinsdienst in de Evangelie gemeente in Wassenaar.

De Koffers – AVS – November 2018

Via Audio Visual Services werkten we als FOH technicus voor De Koffers. Gegarandeerd feest!

Superrelatieweekend – 365 dagen succesvol – September 2018

David werkt als vaste FOH technicus voor 365 dagen succesvol. Ieder jaar organiseren zij het ‘superrelatieweekend’, maar dit jaar voor het eerst in de ZiggoDome in Amsterdam. Voor het bedrijf een grote stap, omdat dit normaal in AFAS Live plaatsvindt. Volgens ons pakte het prima uit!

Laracon – HD Rent – Augustus 2018

Via HD Rent waren we voor de geluidstechniek aanwezig bij Laracon, hét event voor netwerk, dit jaar in de Kromhouthal in Amsterdam. Je doet als geluidstechnicus je best om sprekers verstaanbaar te maken, maar dat was wel moeilijk met al die coderingen en vakjargon. De sfeer was in ieder geval goed, en volgens mij snapte het publiek wel waar het over ging!

Foodtruckfestival Ermelo – HD Rent – Augustus 2018

Hier zijn we graag bij: foodtruckfestivals! Dat betekent goed eten. Deze vond plaats in Ermelo. Via ons werkten ook 2 freelancers voor het licht (FVR AV en Ros Productie).

De UIT  Utrecht – Mbe productions – Augustus 2018

Tijdens de introductieweek voor Utrechtse studenten werd dB Producties gevraagd de podiumtechniek te verzorgen, in samenwerking met enkele andere freelancers. Op diverse podia door de hele stad heen vonden verschillende acts plaats. Een groot feest, met als afsluiting het grote eindfeest op donderdagavond. Volgend jaar nog maar een keer!

Bruiloft – HD Rent – Juli 2018

7 dagen feest voor een bruiloft! Dat is nog al wat! Deze bruiloft deden wij één van de dagen de productieleiding.

Bazar – HD Rent – Juli 2018

De feestjes in de zomer in Harderwijk en Ermelo zijn niet mis! We werkten voor HD rent bij één van de vaste klanten, een feestje tegenover een terras op een trailerpodium. Met als optredend artiest Pascal Redeker. Gezelligheid kent geen tijd!

KWR – Juni 2018

In juni hebben wij, met behulp van een aantal vaste freelancers, de techniek verzorgd voor een bedrijfsfeest van KWR. KWR had dit jaar hun jaarlijkse zomerbarbecue, maar zij namen ook afscheid van hun toenmalige bestuurder. Een extra reden om wat groter uit te pakken. We leverden podium, tenten, licht en geluid. Ook de band kwam via ons.

Afstudeerconcert Bonno – Mei 2018

Na het afstudeerconcert van Esmé in februari, was het nu de beurt aan Bonno. Wij dachten mee over de locatie, deden de technische voorbereiding richting het theater waar hij voor had gekozen, en leverden toen licht en geluidstechniek.

Bruiloft – Mei 2018

Dit was misschien wel 1 van de leukste feestjes van dit jaar! Ariane Leron & Band omlijsten het feest van een bruiloft muzikaal en de gitarist gaf asociale gitaarsolo’s met gillende mensen aan zijn voeten tot gevolg. Meer hiervan!

Meadowly – Bruiloft – April 2018

Meadowly is tijdens het bruiloft seizoen altijd behoorlijk actief. Dit was één van de eerste van het jaar.

Afstudeerconcert Esmé – Februari 2018

In Februari had Esmé haar afstudeerconcert van het conservatorium Haarlem op het gebied van zang. dB Producties leverde het podium en licht- en geluidstechniek. Het afstudeerconcert vond plaats in Leiden in het Scheltema complex, wat een mooie locatie is om in het licht te zetten met zijn oude gemetselde wanden en dikke houten plafondbalken. Esmé is overigens geslaagd!

Meadowly videoclip – 2016

In de 2e helft van 2016 zijn we met de band Meadowly aan de slag gegaan om een promotievideo tot stand te brengen. Het begon met een studio opname, gevolgd door het plannen van een video opname met licht en geluid tijdens een daadwerkelijke bruiloft. Hieronder is het eindresultaat te bezien en beluisteren! Een leuke band om te boeken trouwens voor je bruiloft of feest! Klik hier om een kijkje op hun website te nemen.

Meadowly feest – Januari 2016

Afgelopen Januari was het zover! Het Meadowly feest in club ‘Stairway’ in Utrecht! Een gezellige plek waar ook genoeg ruimte is om te dansen. Eerst werden er enkele rustige achtergrond nummers gespeeld, waarna langzaamaan toegewerkt werd naar het dans repertoire. De sfeer zat er lekker in en ook de club was erg tevreden aan het einde van de avond. dB Producties leverde wat frontlicht en het geluidssysteem. Geluid kwam uit een Seeburg set met 2x G-sub en 4x TSM15 toppen met een 10.000Q erachter. Lekker knallen voor zo’n kleine zaal!

Musical vereniging Up2Stage 2015

Ieder jaar vinden in November uitvoeringen plaats van musical vereniging Up2Stage. Deze worden uitgevoerd door kinderen, jongeren en volwassenen. In de techniek werkte dB Producties ook mee aan de live uitvoeringen, maar vóór die tijd moesten er in de studio wat koor partijen worden opgenomen! We maakten gebruik van de studioruimte van V-King studios in Lisse. Wij deden de productie, opname en afmix. Beluister hieronder een mooie solo van een van de zangeressen uit de musical, ondersteund door het koor dat bestaat uit de rest van de groep!Up2Stage uitvoering – November 2015

In November vonden de uitvoeringen plaats van de musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim. In het weekend van 20 en 21 November 2015 stond het Rijnlands Lyceum in Sassenheim dan ook op z’n kop. dB Producties leverde al een bijdrage in de voorbereidende productie in de studio, maar was ook tijdens de generale repetities en gedurende het weekend aanwezig om in het live deel een bijdrage te leveren. Samen met meerdere collega’s van verschillende bedrijven werd licht, geluid & productie geregeld (zie voor onze partners ook de links). Michael van den Berg van Mbe Productions stuurde het technische team aan. Wij hielpen mee met op- en afbouw, podiumtechniek en geluidstechniek. Ook verzorgden wij een multitrack opname, die na bewerking gebruikt is voor de te kopen DVD.

We Are The Sound – 2015

In September 2015 heeft de religieuze band We Are The Sound 3 demo’s opgenomen. In de vorm van 1-take opnames met slechts een handvol microfoons is zo de basis van de band in de studio van JVK Sound Control opgenomen en zijn de gitaarpartijen en vocals later opgenomen in de thuisstudio van dB Producties. Ook de post-productie werd door ons verzorgd. Twee van de drie nummers zijn inmiddels klaar en te beluisteren op SoundCloud. De 3e track zal de band begin 2016 uitbrengen.Bruiloften – Zomer 2015

Deze zomer is dB Producties met grote regelmaat gevraagd om bij bruiloften het geluid te verzorgen. Soms op het feest (soms ook in combinatie met Meadowly), maar meer nog in de kerkdiensten. Kerken van goed geluid voorzien betekent altijd goed nadenken vooraf. Je hebt rekening te houden met uitdagende zalen. Daarnaast moet je ook goed weten wat voor muziek er gespeeld wordt en wat de sfeer van de dienst zal worden. Bij ons staan deze zaken hoog in het vaandel, evenals netheid. Als het mogelijk is mixen we bijvoorbeeld op een iPad zodat er geen mengtafel in de zaal hoeft te staan. Soms was er ook een dienst in de buitenlucht. Ook leuk!

Christian Artist – Zomer 2015

Christian Artist bestaat al jaren en vond ook dit jaar plaats in Duitsland. Door JVK Sound Control werd dB Producties ingehuurd om de podiumtechniek te verzorgen. Ook hielpen wij bij op- en afbouw in samenwerking met enkele andere collega bedrijven. Zie de foto’s hoe dat eruit zag!

Meadowly – 2015

Meadowly is een gezellige funk en dans band die er tijdens bruiloften en andere partijen graag bij is! Afgelopen jaar hebben ze dan ook voor menig feestje gezorgd, soms wat meer ingetogen als achtergrondmuzikanten, maar meestal als energieke dans act met voor het podium een dansvloer vol mensen! dB Producties levert altijd geluid en daardoor zijn we gezamenlijk een sterk team geworden. In het komende jaar blijft Meadowly flink aan de weg timmeren! Zo komt er onder andere een promotiefeest aan in Januari!

Elly & Rikkert – 2015

Afgelopen jaar hebben we in opdracht van JVK Sound Control een aantal keer het geluid verzorgd voor Elly & Rikkert. Voor velen in de christelijke wereld een heel bekend duo, die heerlijke luistermuziek maken, maar vooral bekend zijn vanwege hun aanstekelijke kindermuziek. In zalen vol kinderen of juist gehandicapte volwassenen hebben we alle liedjes uit ons hoofd geleerd en veel lol gehad.

Skapiche?! live – 2015

Deze zomer heeft Skapiche?! heel wat kilometers gemaakt op de planken. Wij waren er regelmatig bij om het geluid te verzorgen! Onder andere kwamen we in Noord en Zuid Nederland, maar ook maakten we een stapje over de grens en speelden zij op enkele Belgische festivals. Zie hier wat foto’s! Kijk ook op de website als je het leuk vindt om een keer een concert van hen te bezoeken!

België

Skapiche?! in de studio! – 2015

Juni 2015 stond in het teken van ska. Dat was niet zomaar een studio opname. In één weekend werden 5 nummers opgenomen met op dag 1 de drums, bass, toetsen en gitaar en op dag 2 de blazers en de zang. Er werd gebruik gemaakt van de studio van JVK Sound Control te Nieuw Vennep en dB Producties deed de productie, opname en afmix. Het was hard werken in het weekend en daarna nog enkele weken post-productie maar het resultaat mag er zijn!

Via de website van Skapiche?! is het mogelijk een CD te bestellen in een luxe uitgevoerde hoes. Vanaf nu niet alleen in de club en op het festival, maar ook in de huiskamer en auto één groot feest! Skapiche?! treed regelmatig live op en dan verzorgt dB Producties op vaste basis het geluid.


Jisca – 2015

Jisca kwam met de aanvraag om een CD op te nemen omdat ze auditie wilde doen voor de Herman Brood Academie. Ze had het idee om 9 nummers op te nemen, covers die ze in eigen variant wilde uitvoeren. dB Producties bracht de muzikanten samen, produceerde de meeste tracks zelfstandig en verzorgde opnames en een afmix. Daarna is er ter promotie een optreden geweest met deze band en hebben zij een muziekvideo uitgebracht! Deze video is ook opgenomen in opdracht van dB Producties en voor een deel ook op onze studio locatie. Jisca is overigens na inleveren van de CD en auditie aangenomen voor de Herman Brood Academie maar volgde uiteindelijk haar verstand: ze studeert verloskunde! 🙂